De Stichting Promotie Waterland (SPW)

Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Stichting Promotie Waterland heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie kunt u online ook terecht op de overkoepelende website van Laag Holland.

Waterlandse Evenementenkalender

Stichting Promotie Waterland beheert sinds 2011 ook deze website, die in 2006 is opgezet door Stichting Promotie Waterlandse Evenementen (SPWE). Sinds 2011 zijn SPWE en de Evenementenkalender onderdeel geworden van Stichting Promotie Waterland en draagt het bij aan de promotie van evenementen die door stichtingen, buurt- en sportverenigingen en particulieren georganiseerd worden.

Wat houdt de Evenementenkalender in?

De Evenementenkalender is een verzameling van de evenementen, die door sport- of buurtverenigingen, stichtingen of particulieren worden opgegeven. We proberen met deze kalender een zo volledig mogelijk beeld te geven. Tijdig aanmelden van zoveel mogelijk evenementen draagt hier aan bij.

De Evenementenkalender staat op zichzelf en komt niet in de plaats van de publiciteit, die elke organisatie van evenementen zelf verzorgt. De kalender is dus een aanvulling op die publiciteit. Van de evenementen vermelden we de datum (of data), naam of titel en een korte omschrijving, de locatie en een evt. toegangsprijs. Omdat we evenementen soms ver vooruit publiceren, moet er altijd rekening mee worden gehouden dat de gemeentelijke vergunning nog niet rond is. Even contact opnemen met de organisatie wordt daarom altijd aangeraden.

De Evenementenkalender wordt in vier vormen gepubliceerd:

Het is ook mogelijk dat organisaties in de regio Waterland hun evenementen aanmelden. De regio bestaat, naast de kernen behorende tot de Gemeente Waterland, ook uit de gemeenten Landsmeer, Purmerend & Beemster en Edam-Volendam & Zeevang.

Om wat voor evenementen gaat het en hoe kunnen die worden gemeld?

We vermelden alleen de bijzondere evenementen. Dus niet het wekelijkse klaverjasavondje en kerkdiensten of de maandelijkse bingo. Het gaat dus om evenementen die uniek zijn. Zoals bijvoorbeeld (eenmalige) cursussen, (yoga)lessen, workshops, maar ook om een toneelstuk. Zijn er daar meerdere voorstellingen van, dan worden die data ook vermeld.

Hoe meld ik een evenement aan?

Evenementen kunt u uitsluitend aanmelden door gebruik te maken van het aanmeldformulier op deze website. U kunt hier alle benodigde details invullen en extra informatie toevoegen. Voegt u ook zeker een unieke foto van uw evenement toe. Dit komt de exposure van uw evenement ten goede. Meedoen aan de Evenementenkalender kan altijd en is volledig gratis. De publicaties elders zijn afgeleid van de evenementen op deze website.

Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan