Ronde van Ilpendam

Locatie:
Plein voor Burgemeester van Oortschotplantsoen, Ilpendam
Categorie:
sport
Datum en tijd(en):
Zondag 19 Mei - 9:00 - 18:00
Toegangsprijs:
Per afstand wisselend

Ronde van Ilpendam komt er weer aan
ILPENDAM – Dit jaar beleeft de Ronde van Ilpendam de twaalfde editie. Traditioneel wordt eerste pinksterdag, dit jaar zondag 19 mei, het wieler-, tourfiets-, skeeler-, wandel- en hardloopevenement gehouden. “Omdat we dit jaar sporten voor Kika krijgen de deelnemers een paar 'Run for Kika' sokken bij inschrijving. Het bedrag van inschrijving ligt dit jaar daarom ietsje hoger dan men gewend is. Maar het goede nieuws is dat het volledige bedrag rechtstreeks naar Kika gaat. Een mooi idee voor dit goede doel”, aldus Anja Walter, coördinator van Ronde van Ilpendam. Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven of op de dag zelf (+ 1 euro).
“We zijn alweer lekker bezig met de voorbereidingen. Dit jaar kan men ook weer deelnemen aan de skeelertocht van 50 kilometer en voor de gezinnen is er weer een leuke puzzeltocht. De opbrengst van het evenement gaat dit jaar niet alleen naar Kika maar ook naar onze dorpswinkel Anne en Co. Dit omdat we ze een hart onder de riem willen steken. Het gaat dan om 1 euro van het inschrijfbedrag, de rest is voor Kika!", aldus Walter.
Toeschouwers
Ook voor de toeschouwers is er van alles: muziek, hapjes, drankjes en een loterij in het dorpshuis waarmee diverse prijzen te winnen zijn. De routes gaan door het Noord-Hollandse landschap, met onderweg stempelposten. Op het plein op de Noord verzorgt Martijn Zwaan van 2-Tone A.C.S. de muziek. Het Dorpshuis Ilpendam verzorgt de hapjes en drankjes. Bosch Service zorgt voor een springkussen voor de kinderen.
Afstanden
De fietsers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden, voor de lopers zijn er vier lengtes. Is de tocht toch een beetje zwaar gevallen? Dan zorgt massagepraktijk Tom Spil met zijn zorgteam voor ontspanning na alle inspanning.
Vrijwilligers
“We hebben best al wat vrijwillige hulp, maar er kunnen altijd wat helpende handen bij voor de dag zelf. Aanmelden kan via de website!"
Aandenken
Alle Fiets/ looproutes zijn uitgepijld en kunt u binnenkort? digitaal bekijken via het kopje Routes eventueel kunt u deze downloaden naar een eigen fietsnavigatie. Na afloop van elke route ontvangt u een aandenken om mee naar huis te nemen.

Website organisator:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan