Creatieve workshop Portretschilderen

Locatie:
Waterlandsmuseum de Speeltoren, Monnickendam
Adresgegevens locatie:
2 Noordeinde, 1141AM Monnickendam
Categorie:
cultuur
Datum en tijd(en):
Woensdag 21 Februari - 13:30 - 15:00
Toegangsprijs:
Normaal

GRATIS WORKSHOPS IN DE SPEELTOREN
Kinderen die van knutselen houden, kunnen in de voorjaarsvakantie in Waterlandsmuseum de Speeltoren weer meedoen aan hele leuke gratis creatieve workshops.

De workshops, die het museum altijd in de schoolvakanties organiseert, blijven een groot succes. Elke keer wordt er voor de jeugd weer iets nieuws bedacht om te doen. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen zich creatief uitleven en ze steken er ook iets van op!

Woensdag 21 februari: Portretschilderen
Deze middag mogen kinderen een portret schilderen, bijvoorbeeld een zelfportret, je vriendje, vriendinnetje, familielid of een fantasieportret. Er wordt aandacht besteed aan de basistechniek van een portret, zoals verhoudingen, contouren en de vorm van een gezicht. Ook krijgen de kinderen aanwijzingen over kleurgebruik en reliëf.

Donderdag 22 februari: Tegels stempelen
In deze workshop kun je oud-Hollandse tegels stempelen en schilderen op stevig karton. Er zijn voorbeelden met diverse afbeeldingen, zoals kinderspelen huizen, molens en schepen.

Aanmelden
De workshops vinden op achtereenvolgende middagen plaats in de Juniorzaal, op 21 en 22 februari 2024, van 13.30 tot 15.00 uur. De workshops zijn geschikt van kinderen van 6 t/m 12 jaar. Professionele begeleiding is aanwezig. Graag even reserveren voor deelname via info@despeeltoren.nl of aan de balie van het museum. De workshops zijn gratis, maar je moet wel een entreekaartje kopen.

Het adres is Noordeinde 2, Monnickendam. Zie ook www.despeeltoren.nl, Facebook en Instagram @despeeltoren

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan