Zin op Zondag

Locatie:
Lutherse Kerk, Purmerend
Adresgegevens locatie:
Hoogstraat 18, 1441 BC Purmerend
Categorie:
kerkelijk
Datum en tijd(en):
Zondag 18 Februari - 16:00 - 17:00
Toegangsprijs:
Gratis

Op zondag 18 februari, 16.00 u. is er voor de vijfde keer een meditatieve Zin op Zondag-viering in de sfeervolle Lutherse kerk in het hart van Purmerend. Voorganger in deze viering is ds. Wessel Westerveld, predikant van de Protestantse Gemeente Purmerend (PGP).
Zin op Zondag is een initiatief onder de paraplu van het Beraad van Kerken. In deze vieringen is er ruimte voor persoonlijke voorbede en zegen. Dat persoonlijke pastoraat vindt plaats achterin de kerk tijdens de zogenaamde 'open tijd', die in plaats van een preek het hart van de viering vormt. Er kan dan ook een lichtje ontstoken worden als vorm van gebed.
Zin op Zondag heeft een open, oecumenisch karakter. De vieringen zijn ook bedoeld voor mensen die niet zo vertrouwd zijn met kerkgang. Er is ruimte voor verstilling, er klinken teksten uit de Bijbel, die ook uitgezongen worden in Taizéliederen. Deze gebedsliederen uit de communiteit van Taizé worden door hun herhaling liederen van het hart.
De muzikale begeleiding wordt ook bij deze Zin op Zondag-viering verzorgd door Mirjam Ganseman (voorzang, blokfluit) en Elly Linger (piano). Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting en nagesprek bij koffie en thee.

E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan