najaarsconcert Messe Solennelle Cantorij Monnickendam

Locatie:
Grote Kerk Monnickendam, Monnickendam
Adresgegevens locatie:
De Zarken 2, 1141 BL Monnickendam
Categorie:
muziek
Datum en tijd(en):
Zaterdag 25 November - 16:00 - 18:00
Toegangsprijs:
voorverkoop € 27,50 bij de Nimo, Kerkstraat 53 Monnickendam, via de website www.cantorijmonnickendam.nl Vanaf 15.30 uur kaarten te koop in de Grote Kerk, zolang de voorraad sterkt.

Petite messe solennellevan Rossini, zaterdag 25 november 2023.
De Italiaanse componist Gioacchino (1792-1868), bekend om zijn vele opera's, componeerde in 1863 zijn Petite messe solennelle, een kleine plechtige mis. De muziek is allerminst klein, eerder groots, een meeslepende compositie van meer dan een uur. Dat klein verwijst naar de kleine bezetting van de oorspronkelijke versie van deze mis, voor vier solisten en een vierstemmig koor van maar 12 zangers, begeleid door twee piano's en een harmonium. Door die bescheiden bezetting kon het werk worden uitgevoerd in de privékapel van de opdrachtgever, graaf Pillet-Will. Een jaar voor de dood orkestreerde Rossini de mis voor symfonische bezetting en werd het een Messe solennelle.

Het koor heeft oorspronkelijk een naar verhouding bescheiden aandeel in deze mis. He tis vooral een concert voor solisten. Maar de dirigent van de Cantorij Monnickendam, Marcel den Dulk, heeft het overgrote deel van de stukken voor solisten gearrangeerd voor koor. Zo is de rol omgedraaid, het is een koorwerk met solistische bijdragen geworden.

In plaats van vier zijn er twee solisten voor de uitvoering, te weten de bariton Slava Cioban en de sopraan Natallia Cioban, afkomstig uit Kiev. Wij zijn er trots op dat zij al voor de vierde keer met ons optreden. We worden begeleid door de blazers van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, het NASKA, en door Frank den Herder op piano/orgel.
Het concert wordt uitgevoerd in de Grote Kerk van Monnickendam aan de Zarken en begint om 16.00 uur. De duur van het concert is anderhalf uur. Er is een pauze.

Kaarten voor € 27,50 zijn verkrijgbaar bij Nimo, Kerkstraat 53 in Monnickendam, via de website www.cantorijmonnickendam.nl en bij de leden. Op de dag van de uitvoering zijn er vanaf 15.30 uur kaarten te koop in de Grote Kerk, zolang de voorraad strekt.

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan