EXPOSITIE Schilderijen van Anneke Peereboom

Locatie:
DE BREEK BEZOEKERSCENTRUM EN POLDERCAFE, Oosthuizen
Adresgegevens locatie:
Etersheimer Braakweg, 1474 MV Oosthuizen
Categorie:
cultuur
Datum en tijd(en):
Zaterdag 21 Oktober - 10:00 - 18:00
Gestopt sinds 25 November 2023
Toegangsprijs:
gratis

EXPOSITIE
Anneke Peereboom over haar expositie nu te zien bij De Breek:

Op zo’n plek als “de Breek’ waar het water het land nog altijd bijna ontmoet vind ik het fijn om te zijn, ik voel de energie, kijken en wegdromen met het licht wat speelt over het land en het water.
Voor deze expositie keek ik naar het scheiden van land en water. De dijken worden weer verzwaard (hier en daar verbreed) het is een actueel onderwerp en visueel veel aan te beleven. Prachtige gekleurde zandvlakte, mooie sterke stenen, soms nog de oude basaltblokken, veel verschillende ontwerpen voor de dijken, sterke machines, het zo onschuldig uitziende water……
Dit wil ik graag delen, vertel schilderend mijn verhaal, het maakt me blij als mensen naar dit werk gaan kijken en wellicht het verhaal of een verhaal herkennen.

Bezoek de expositie op zaterdag of zondag tussen 10.00 en 18.00 in oktober en november.

Meer over het werk van Anneke:

De schilderijen van Anneke Peereboom zijn sprookjesachtige werkelijkheden, maar dan zonder prinsen en prinsessen.
We hebben het over verbeelding, over illusie. De schilderijen van Anneke Peereboom zijn één en al illusie. Ze schildert die met een benijdenswaardige vanzelfsprekendheid, met volle overgave, wat ons inspireert om ons met evenveel plezier over te geven. Plezier, inderdaad. Want dat is waar je deel van wilt uitmaken. Anneke Peereboom negeert als een echte abstracte schilder een verhaal, een boodschap, een diepzinnige filosofie. Haar kracht is de onbekommerdheid waarmee ze werkt, ze spreekt in de taal van de kleuren. Niet zij, maar de kleuren vertellen het verhaal. “
Je zou het een pure vorm van Surrealisme kunnen noemen, zonder het bij die stijl behorende realisme.
We bewegen ons langs verfdruipers, zeepbellen, een waterplas vol waterlelies. Ze worden niet concreet, het zijn vormen die je manier van kijken sturen.
En als je goed luistert, hoor je muziek, abstracte muziek, serieel, slagwerk van het zachte, melodieuze soort: belletjes, een xylofoon, een triangel, een celesta, een omfloerste paukenslag. Die vormen een verbinding met al die symfonische kleurigheid, zoals op een abstracte schildering waarin kleurige wolkenvormen boven plantaardigheden voortglijden. Of nee, bij nader inzien gaat het om een onderwaterwereld waarin visachtige boomblaadjes voortjagen. We blijven maar ontdekken en duiden, daar nodigen haar voorstellingen ook toe uit.

PRAKTISCH
Bezoek de expositie in oktober en november op zaterdag of zondag van 10.00 - 18.00.
Combineer uw bezoek met een kijkje in het molenmuseum, het minimuseum en Het schooltje van Dik Trom. Vraag naar arrangementen: organiseren@debreek.com
Bij De Breek kunt u rekenen op een hartelijk onthaal en een eenvoudige maar met liefde samengestelde kaart, met een heerlijk kopje koffie van vers gemalen bonen, huisgemaakte appeltaart, dagverse soep, of een boerenlunchplank met een glas wijn, een tosti, een seizoensspecial of gewoon een fris Beemstersapje of bruisend biertje van de tap.
Genieten voor een groot en klein.
U kunt De Breek bereiken via Oosthuizen.
Tot ziens!

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan