Open Dag Hoogstamboomgaard Groenewoud Purmerend

Locatie:
Boomgaard Groenewoud, Purmerend
Adresgegevens locatie:
Kruising Westerweg en Fiets/wandelpad Groeneweg, Purmerend
Categorie:
overig
Datum en tijd(en):
Zaterdag 7 Oktober - 10:00 - 13:00
Toegangsprijs:
gratis

Open dag Boomgaard Groenewoud Purmerend
7 oktober van 10:00 - 13:00

Kom langs op de open dag van Boomgaard Groenewoud in de Week van Duurzaamheid. Ontdek – onder het genot van een drankje – wat dit prachtige stukje Purmerend allemaal te bieden heeft!
Deze historische boomgaard wordt op ecologische wijze onderhouden door vrijwilligers. Zij snoeien de bomen, houden de boomcirkels bij en vervangen – als het nodig is – de bomen. Er wordt steeds meer bloemenzaad geplant. Binnenkort aangevuld met honderden bloembollen. Met een prachtig bijenhotel en nest- en vleermuiskasten is de plek aantrekkelijk gemaakt voor veel verschillende soorten. De boomgaard is namelijk ook een heerlijke plek voor vogels, vleermuizen, bijen en andere insecten.
Op de open dag vertellen de vrijwilligers graag over de rijke geschiedenis van Groenewoud en de duurzame en natuurvriendelijke manieren waarom de boomgaard wordt onderhouden.
De groep is ook bezig met de gewone werkzaamheden zoals elke eerste zaterdagochtend van de maand. Een leuk ‘kijkje in de keuken’.
Op Facebook zijn we te vinden onder ‘BoomgaardGroenewoud’.
Waar:
Boomgaard Groenewoud heeft geen eigen adres.
Ze ligt op de hoek van de Westerweg met fiets/wandelpad Groeneweg aan de zuidrand van de Purmer-Zuid. Op de buitenhoek vind je een picknickbank.

Deze Open Dag en verschillende verbeteringen die de vrijwilligersgroep in 2023 kan uitvoeren zijn mede mogelijk door een subsidie van het “Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.”

Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan