Ontdek Vogeltentoonstelling De Stern in Katwoude bij Henri Willig

Locatie:
Hoogedijk, Stalgebouw, 2e verdieping, Katwoude
Adresgegevens locatie:
Hoogedijk 8, 1145 PM Katwoude
Categorie:
expositie
Datum en tijd(en):
Zondag 1 Oktober - 8:00 - 18:00
Gestopt sinds 6 Mei 2024
Toegangsprijs:
0

Ontdek Vogeltentoonstelling De Stern

Dit najaar kunt u in de biologische Jersey Stal van Henri Willig de vogeltentoonstelling De Stern gratis bezoeken. Bekijk het IJsselmeergebied door de ogen van vijf sternsoorten en krijg een unieke kijk in de bijzondere IJsselmeernatuur boven én onderwater. En ontdek hoe bijzonder dit natuurgebied is. Deze interactieve expositie is door de Vogelbescherming ontwikkeld en zal vanaf 1 oktober 2023 tot en met 6 mei 2024 te zien zijn op de 2e verdieping van de biologische Jersey boerderij.

Het IJsselmeer vormt samen met het Markermeer en de Randmeren het IJsselmeergebied. Het grootste zoetwatermeer van Noordwest Europa dat ook nog eens op de Oost-Atlantische vogeltrekroute ligt. Een belangrijke plek voor honderdduizenden vogels, waaronder vele sternsoorten, om te rusten, voedsel te zoeken en te broeden.

De tentoonstelling vertelt over de natuur boven en onder water van het IJsselmeer. Er zijn mini-podcasts van vogelaar Arjan Dwarshuis en bijzondere driedimensionale tekeningen van de vijf soorten stern die de hoofdrol spelen: visdief, dwergstern, zwarte stern, reuzenstern en lachstern. Een interactief IJsselmeerspel is leuk voor jong en oud evenals een droge duik onder water. Naast de expositie kunnen bezoekers van de tentoonstelling bij Henri Willig zelf aan de slag met een vogelkaart en leenverrekijkers, waarmee zij de vogels op en rond de Jersey stal van Henri Willig leren herkennen.

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan