nieuwe expositie en Open Monumenten Dagen

Locatie:
kapel van Kerkhof Overweersepolderdijk, Purmerend
Adresgegevens locatie:
Overweersepolderdijk 24, Purmerend, 1442 AC Purmerend
Categorie:
cultuur
Datum en tijd(en):
Vrijdag 8 September - 13:00 - 16:00
Gestopt sinds 1 Oktober 2023
Toegangsprijs:
Gratis

Bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk is een nieuwe expositie ingericht met beelden van Dick Hansen en schilderijen van Caroline Lacon – Stevers. Deze expositie is vanaf vrijdag, 8 september te bezoeken. De expositie wordt zondag, 10 september om 16:00 uur feestelijk geopend door John Bontje, redactiecoördinator Rodi Media/Nieuwsblad Purmerend. Het kerkhof doet ook mee aan de beide Open Monumenten Dagen op 9 en 10 september van 12:00 – 17:00 uur. Beide dagen worden rondleidingen gegeven.
Dick Hansen creëert graag beelden, waarbij hij uitgaat van zijn eigen gevoel voor lijnen en composities. Daardoor wordt het eigenlijk altijd abstract werk. Het werken met verschillende steensoorten vindt hij spannend, waarbij de vormgeving en het lijnenspel van het beeld hem moeten aanspreken, waarna het eindresultaat hem veel voldoening geeft. Caroline Lacon – Stevers heeft een voorliefde voor de klassieke schilderkunst, vooral voor stillevens. Het opzetten van het schilderij van donker naar licht,, het zoekend schilderen… de weg ernaar toe is voor haar het mooist: de worsteling en het uiteindelijk resultaat. De vele lagen olieverf geven uiteindelijk de verdieping aan haar schilderijen.
De expositie is vanaf a.s. vrijdag, 8 september te bezichtigen tussen 13:00 en 16:00 uur op vrijdagen, zaterdagen en zondagen in de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk, Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Zondag, 10 september wordt de expositie feestelijk geopend in aanwezigheid van beide exposanten door de John Bontje, redactie coördinator Rodi Media/Nieuwsblad Purmerend. Hartelijk welkom! De expositie loopt t/m zondag, 1 oktober. Hartelijk welkom.
Het kerkhof doet ook mee aan de beide Open Monumenten Dagen, 9 en 10 september en is dan geopend van 12:00 – 17:00 uur. Beide dagen worden rondleidingen gegeven om 13:00 en 14:30 uur. De rondleidingen beginnen bij de brug naar de begraafplaats. Kijk ook op www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl en volg ons op Facebook: stichtingkerkhofoverweersepolderdijk.

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan