1000 jaar geschiedenis van de Staat der Nederlanden

Locatie:
De Grote Kerk, Monnickendam
Categorie:
cultuur
Datum en tijd(en):
Donderdag 6 Juli - 11:00 - 16:00
Gestopt sinds 8 Oktober 2023
Toegangsprijs:
gratis

Strijd om de Vrijheid
1000 jaar Nederland in Playmobil in de Grote Kerk van 6 juli t/m 8 oktober

Een tentoonstelling over 1000 jaar geschiedenis van Nederland zal gedurende de gehele periode van 6 juli t/m 8 oktober te bezichtigen zijn in de Grote Kerk te Monnickendam.

Ruim duizend jaar geleden op 29 juli 1018 vindt de slag bij Vlaardingen plaats. Een gevecht tussen graaf Dirk III van West-Frisia en Hendrik II, keizer van het Heilige Roomse Rijk. Verrassend genoeg verslaat Dirk III het leger van de keizer.

De slag bij Vlaardingen wordt gezien als het begin van het ontstaan van het graafschap Holland, dit is de basis van het huidige Koninkrijk der Nederlanden.

Met meer dan 4000 playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen komt de geschiedenis van Nederland tot leven. Twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal, van de slag bij Vlaardingen tot de slag bij Waterloo en van moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje.

Alle scholen in Waterland en omgeving nodigen wij uit om de tentoonstelling te bezoeken, waarbij voor de jeugd een speurtocht wordt georganiseerd.

Maar voor iedereen die de vrijheid waardeert is de tentoonstelling een aanrader!

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan