Kunst in het Klooster

Locatie:
Kloosterschool, Westbeemster
Adresgegevens locatie:
Jisperweg 563 A, 1464 NG Westbeemster
Categorie:
cultuur
Datum en tijd(en):
Zaterdag 24 Juni - 13:00 - 18:00
Gestopt sinds 2 Juli 2023
Toegangsprijs:
Gratis

KUNST IN HET KLOOSTER -WESTBEEMSTER
In het weekend van 24/25 juni en 1/2 juli exposeren Caroline Doornenbal (schilderijen), Judith Heinsohn (beelden van klei), Jeanet Gem (sieraden van o.a. porselein) en Wil van Blokland (monumentale keramiek) in de oude kloosterschool Jisperweg 53A in de Westbeemster, openingstijden 13.00 tot 18.00 uur.
Wil van Blokland heeft er al 25 jaar haar atelier in dit markante, meer dan 100 jaar oude gebouw. In een van de vleugels en de omringende tuin, stelt zij 5 x per jaar kunstenaars vanuit verschillende disciplines in de gelegenheid hun werk te exposeren. Het publiek is dan van harte welkom om de kunstwerken te bekijken, en kan met de aanwezige kunstenaars in gesprek te gaan.

Caroline Doornenbal maakt abstracte schilderijen in veelal aardse tinten. Zij laat in deze twee weekenden haar nieuwe werk zien rondom het thema ‘Positie aan Tafel’, waarbij haar plek aan tafel vroeger in het gezin uitgangspunt is. Ze schildert de krachtvelden aan tafel en over het verlangen opgenomen te zijn in een groep.
www.carolinedoornenbal.nl

Judith Heinsohn boetseert sculpturen van klei die diverse expressies en culturen verbeelden. Ook haar tekeningen en collages gaan altijd over het meest intieme van de mens. Sommige werken laten schrik, angst of wanhoop zien, andere tonen sterke persoonlijkheden die stralen van trots. Na voltooiing moet het werk haar verrassen, pas dan keurt zij het goed.
www.judithheinsohn.com

Jeanet Gem onderzoekt in haar sieraden eigenzinnig wat kan met materialen, technieken en combinaties. Een steen direct gezet in kunststof; handgevormde elementen van porselein en goud, zwevend aan een dun draadje…. Als het maar klopt: verhouding, schoonheid, draagbaarheid, alles moet in balans zijn bij een ‘wearable work of art’.
www.amstergem.nl

Wil van Blokland is altijd op zoek naar de essentie van menselijke verhoudingen en innerlijke belevenissen, waardoor eenvoud en abstractie belangrijke kenmerken zijn in haar werk.
Op z’n best zet het zoveel mogelijk vrije associatievelden open. Haar keramiek laat zich dan ook het beste met een open geest bekijken.
www.wilvanblokland.nl

24/25 juni en 1/2 juli 2023; 13.00 tot 18.00 uur
Jisperweg 53a; 1464NG Westbeemster
Parkeren: gratis naast de kerk

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan