Duda Paiva Company - Kinderen van het verdwenen woud

Locatie:
Theater De Verbeelding in de Theaterzaal van P3, Purmerend
Adresgegevens locatie:
17 Purmersteenweg, 1441 DK Purmerend
Categorie:
cultuur
Datum en tijd(en):
Zondag 30 April - 12:00 - 16:00
Gestopt sinds 4 Juni 2023
Toegangsprijs:
8,50 tot 13 jr 11.50 volw. inclusief reserveringskosten

DANS/POPPENTHEATER 6+

De magische wereld uit tekenfilms en games

Als Braziliaanse maker voelt Duda Paiva zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Daarom komt hij na het succes van ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ terug met een nieuwe magische jeugdtheatervoorstelling, nu over verdwenen dieren uit het regenwoud.

Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Hij neemt steeds andere vormen aan. Één ding is duidelijk: zijn voeten staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad.

Op een schilderachtige verborgen plek ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die ‘s nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen.

Een visuele voorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe jeugdvoorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen.

Website organisator:
E-mail adres contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan