Hans Bennis | Theatercollege "Korterlands"

Locatie:
Broeker kerk, Broek in Waterland
Categorie:
cultuur
Datum en tijd(en):
Zondag 29 Januari - 15:00 - 16:30
Toegangsprijs:
€ 10,- (inclusief drankje)

haaaj Mish!!! ben je r? kmoet je wat vertelle
w8ff kwor gebeld
welke opdr8? wtf, hep k nog nix aan gedaan
allex flwkl, egt shiiiit

Jongeren leren tegenwoordig hun taal niet meer goed schrijven, zo hoor je vaak. De beschuldigende vinger gaat dan algauw in de richting van Whatsapp en Twitter. Is dat terecht? En hoe werkt dat eigenlijk, schrijven in de nieuwe media? Gelden daar misschien toch ook regels voor, ongeschreven regels?
Fascinerend
Afkorten in geschreven Nederlands, het Korterlands, is van alle tijden. Monniken in de Middeleeuwen, marconisten op de grote vaart, relatiezoekers in contactadvertenties, koppenmakers in de krant. Er zit een fascinerende regelmaat in al die verschillende vormen van het Korterlands. Hans Bennis deed er onderzoek naar en schreef er een boek over. Hoe werkt het, wie gebruikt het en wanneer? Op speelse wijze neemt hij je mee in de altijd veranderende wereld van de taal.
Hans Bennis
Hans Bennis is taalkundige. Hij was algemeen secretaris van de Taalunie en bijzonder hoogleraar Taalvariatie binnen het Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam.
Bent je geïnteresseerd in de Nederlandse taal en hoe deze verandert onder invloed van nieuwe media? Kom naar het Theater College van Prof. Dr. Hans Bennis en bestel kaarten via: www.broekerkerk.nl

Website organisator:
Mogen wij je gegevens gebruiken?
Sommige onderdelen van de site zijn alleen bruikbaar wanneer je cookies toestaat
Alle cookies toestaan