ook archief doorzoeken
13 Nov. 2010 - Nieuwe Stichting Promotie Waterland opgericht !

Zaterdag 13 november 2010

Een nieuwe Stichting Promotie Waterland opgericht!

 


Meer bezoekers naar Waterland trekken en ze er langer en vaker laten verblijven. Dat is het belangrijkste doel van de nieuwe Stichting Promotie Waterland. De stichting verzorgt vanaf 2011 -in samenwerking met het recent opgerichte Bureau Toerisme Laag Holland- de promotionele activiteiten van de gemeente Waterland. Daarvoor wordt het aanbod op gebied van toerisme en recreatie in de Waterlandse kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude gecombineerd en zichtbaar gemaakt. Het aantrekkelijke en verrassend mooie Waterland kan dan als één geheel onder de aandacht worden gebracht van inwoners en regionale en (inter)nationale bezoekers.

 

Om dat doel te bereiken richten een aantal enthousiaste en betrokken inwoners en ondernemers van Waterland samen met de gemeente Waterland de Stichting Promotie Waterland op, kortweg SPW.

Afgelopen maandagavond vond in de Monnickendamse haven aan boord van de tjalk “Orion” de oprichtingsvergadering plaats. De “Orion” is één van de schepen van de Zeilvloot Monnickendam. Die vergadering had een feestelijk tintje, met vooraf een heerlijke taart van Gutter en tot slot beklonken met een chique bubbelwijn.

Het enthousiaste bestuur bestaat uit Foz Leloup, Bertien van der Kolk, Nard Jansen, Bas van Baarsen, Simon Westerneng en Tjerk Doornenbal en weet zich gesteund door een flink aantal adviseurs uit diverse bedrijfstakken en verschillende Waterlandse kernen.

De gemeente Waterland, de ondernemersverenigingen in Waterland en de Bedrijvengroep Waterland ondersteunen de oprichting en initiatieven van de stichting. De komende weken zullen de plannen van de stichting aan deze verenigingen worden gepresenteerd en de activiteiten van de stichting worden afgestemd op de behoefte van de ondernemers.

Voor de informatieverstrekking aan bezoekers, toeristen en inwoners wordt er per medio april 2011 een Toeristisch Informatiepunt ingericht aan het Zuideinde 2 in Monnickendam. Het markante en historische pandje wordt momenteel verbouwd en de bemensing wordt geworven. Naast het al bestaande informatiepunt aan de haven van Marken kunnen bezoekers en inwoners vanaf dan ook op het Zuideinde in Monnickendam terecht voor alle vragen en informatie over toerisme, recreatie en evenementen in Waterland. Voor de bezoekers blijven informatiezuilen beschikbaar in de kernen Broek in Waterland en Marken.


De Stichting Promotie Waterlandse Evenementen blijft voorlopig nog even bestaan, maar zal haar activiteiten op den duur overbrengen naar de SPW. Het is natuurlijk onzin om dingen dubbel te doen. Tegen de tijd dat die overdracht gaat spelen, zullen we u informeren.<<< Overzicht

Nieuwsbrief

Evenementen overzicht Waterlandse kernen
Evenementen overzicht Regio Waterland
Evenementen overzicht Regio Waterland
Evenementen overzicht Regio Waterland
Nieuws
Informatie SPWE
Archief
Kennis en Materialenbank
Evenement aanmelden
Deelnemer aanmelden
Links
Contact