ook archief doorzoeken
Bach in Monnickendam
Locatie: Grote Kerk, Monnickendam

Titel: Bach in Monnickendam
Categorie: muziek
Datum start evenement:    01 oktober 2017
Aanvangstijdstip: 15:15
Tijdstip einde: 16:30
Toegangsprijs: €11; kinderen €1
Plaats: Monnickendam
Locatie: Grote Kerk
Adresgegevens locatie: De Zarken 2
1141BL

Omschrijving:
Nicolaas Consort en kamerkoor PA'dam & Friends olv Maria van Nieukerken, Wim Dijkstra orgel.
Werk van JS Bach (Cantate 30, Freue dich, erloste Schar), Mendelssohn (Hor mein Bitten) en Janacek (twee adagio's voor orgel)
.

Klik hier voor een vergrotingWebsite organisator: www.bachinmonnickendam.nl
E-mail adres contactpersoon: info@bachinmonnickendam.nl
Telefoonnummer contactpersoon: 071-5131165

Deel en like deze pagina:

google-plus twitter e-mailReacties op dit evenement

Velden die met een * zijn aangeduid zijn verplicht.

naam *:
email *:
bericht *:

Vul bovenstaand getal in.graag het telefoonnummer contactpersoon vervangen door mijn nummer: 06-8187 4222
Marten Horjus, 13 september 2017 09:51 uur

Het concert wordt verzorgd door PA’dam and Friends en amateurzangers uit de regio. Het programma: • F. Mendelssohn Hör mein Bitten • L. Janáček Twee adagio’s voor orgel • J.S.Bach Cantate 30: Freue Dich, erlöste Schar. Het seizoen van BIM gaat van start met Bach’s cantate 30 uit 1737. Het Nicolaas Consort bestaat uit strijkers, orgel, fluiten en hobo’s. Het koor heeft de hoofdrol in de hymne ‘Hör mein Bitten’ van Mendelssohn, die Wim Dijkstra begeleidt op het Gerstenhauer-orgel. Op het orgel klinken twee Adagio’s van Janáček. Zijn werken zijn moeilijk in een hokje te plaatsen, maar oefenen een grote aantrekkingskracht uit. Het concert staat onder leiding van Maria van Nieukerken. Gustavo Trujillo geeft een inleiding om 15.15 u. Entree: volwassenen € 11,- / kinderen € 1,-.
Marten Horjus, 13 september 2017 09:50 uur

Het telefoonnummer voor de contactpersoon is gewijzigd in: 06 -8187 4222. Kunnen jullie dit wijzigen? BVD!! Marten
Marten Horjus, 12 september 2017 14:46 uur

Ik zou graag als secretaris van BIM / pr-man nader informatie willen zetten op de evenementen kalender: Alles uit de kast voor Bach in Monnickendam Op zondag 1 oktober 2017 om 15.15 uur vindt het eerste concert plaats in de serie Bach in Monnickendam 2017-2018. Het concert vindt plaats in de Grote of St. Nicolaaskerk, de Zarken 2, 1141BL te Monnickendam. Het wordt een bijzonder concert met medewerking van PA’dam and Friends. Amateurzangers zingen mee met Bach in Monnickendam. Op het programma staan: • F. Mendelssohn Hör mein Bitten • L. Janáček Twee adagio’s voor orgel • J.S.Bach Cantate 30: Freue Dich, erlöste Schar. Het nieuwe concertseizoen van Bach in Monnickendam gaat feestelijk van start met een late cantate van de grootmeester. Bach schreef het werk in 1737 ter gelegenheid van de installatie van de nieuwe Heer van Wiederau, een klein plaatsje ten zuiden van Leipzig. De tekst ‘Angenehmes Wiederau’ werd ‘Freue dich, erlöste Schar’ toen Bach de cantate in de kerk ging uitvoeren. Het barokorkest Nicolaas Consort bestaat voor de uitvoering van deze cantate uit strijkers, orgel, fluiten en hobo’s. Speciaal voor dit concert wordt het professionele kamerkoor PA’dam dus aangevuld met amateurzangers uit de regio, die een paar keer extra gerepeteerd hebben onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken. Het koor heeft ook de hoofdrol in de hymne ‘Hör mein Bitten’ van Mendelssohn, die Wim Dijkstra begeleidt op het beroemde Gerstenhauer-orgel. Op datzelfde instrument klinken als intermezzo twee Adagio’s van Janáček. Deze fijnzinnige, Tsjechische componist leefde van 1854 tot 1928. Hij schreef muziek in een geheel eigen stijl. Maar ook al vallen zijn werken moeilijk in een hokje te plaatsen, ze oefenen altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Het Nicolaas Consort staat als altijd onder leiding van Maria van Nieukerken. Om 15.15 uur geeft Gustavo Trujillo een korte inleiding op de Bach-cantate. Het concert begint om 15.30 uur. Entree: volwassenen € 11,- / kinderen € 1,-. Nadere informatie is verkrijgbaar telefonisch 06- 8187 4222 of via email: info@bachinmonnickendam.nl
Marten Horjus, 12 september 2017 14:45 uur


Nieuwsbrief

Evenementen overzicht Waterlandse kernen
Evenementen overzicht Regio Waterland
Evenementen overzicht Regio Waterland
Evenementen overzicht Regio Waterland
Nieuws
Informatie SPWE
Archief
Kennis en Materialenbank
Evenement aanmelden
Deelnemer aanmelden
Links
Contact