ook archief doorzoeken
Aubade op Koningsdag
Locatie: Oude stadhuis, Monnickendam

Titel: Aubade op Koningsdag
Categorie: overig
Datum start evenement:    27 april 2022
Aanvangstijdstip: 09:30
Tijdstip einde: :
Toegangsprijs: gratis
Plaats: Monnickendam
Locatie: Oude stadhuis
Adresgegevens locatie: Noordeinde 5

Omschrijving:
Vanaf 08.30 uur kunnen kinderen tot 12 jaar zich melden bij de brandweerkazerne(Bernhardlaan). vanaf daar gaat het in optocht naar het Oude stadhuis voor de aubade.
Vanaf 09.00 uur speelt beiaardier Henk Verhoef op het carillon van de Speeltoren.
De aubade wordt om 0930 uur gehouden in aanwezigheid van burgemeester Marian van der Weele en wethouders en de gedecoreerden die een dag ervoor hun lintje van de Koning hebben ontvangen.
Muziekvereniging Olympia/Con Brio speelt liedjes en uiteraard het Wilhelmus.

E-mail adres contactpersoon: wvanluipen@zonnet.nl
Telefoonnummer contactpersoon: 0299-653854

Deel en like deze pagina:

google-plus twitter e-mailReacties op dit evenement

Velden die met een * zijn aangeduid zijn verplicht.

naam *:
email *:
bericht *:

Vul bovenstaand getal in.Op onze website vertonen we alle evenementen die door externe organisatoren zijn aangemeld. Wij verzorgen door middel van deze evenementenkalender de promotie van deze evenementen in Waterland. Onze stichting is echter niet de organisator, noch inhoudelijk verantwoordelijk voor deze evenementen. In de gegevens van het evenement ziet u de contactgegevens van de organisator staan, het mailadres en telefoonnummer. Wij verzoeken u contact op te nemen met de organisatie zelf om uw bezwaar kenbaar te maken en hopen u hiermee voldoende ge´nformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, Stichting Promotie Waterland
SPW, 23 maart 2016 10:54 uur

Fijn dat jullie de kinderen gratis het milieu laten vervuilen en de levens van heel veel dieren laten nemen! AUB IK VERZOEK U, DOE DIT NIET! Er zijn zo veel milieuvriendelijke manieren! En biologisch afbreekbare ballonnen vergaan mettertijd, echter er zijn voor die tijd al zo veel dieren door gestorven!
Doortje Oerlemans , 20 maart 2016 06:58 uur

Geen ballonnen oplaten svp
Gerard de Laak, 19 maart 2016 23:25 uur

Geen ballonnen svp
Gerard de Laak, 19 maart 2016 23:24 uur

Koningsdag,stille tochten, feestelijke openingen: er gaat geen week voorbij of er worden wel ergens in het land ballonnen opgelaten. Honderdduizenden per jaar kiezen het luchtruim en geven mensen een paar minuutjes plezier. Dan zijn ze weg of toch niet? Ballonnen (vaak met plastic of katoenen lintjes) kunnen dodelijk zijn voor vogels en zee(zoog)dieren. Dieren kunnen verstrikt raken in de linten, de ballonresten voor voedsel aanzien waardoor ze stikken of uiteindelijk de hongerdood sterven. De resten belanden in de natuur als zwerfvuil, een grote ergernis van velen. Maar ze zijn biologisch afbreekbaar (latex) hoor je dan vaak als excuus. Klopt, dat betekent alleen niet meer dan dat ze ooit vergaan i.t.t. plastic, dat vergaat nooit. Tot dan zijn ze nog steeds potentieel dodelijk voor dieren. Latex ballonnen zijn bovendien behandeld met chemische middelen en gekleurd met verfstoffen, daar is weinig natuurlijks aan. Fabrikanten prijzen afbreekbare ballonnen aan met het argument dat ze net zo snel afbreken als een eikenblad. Laat nu uitgerekend een eikenblad zeer moeilijk afbreken; ze gaan vooral rotten maar lossen dus niet op. Iets wat elke tuinier u kan vertellen! Dit is dus puur een marketing term om mensen een gerust gevoel te geven. Ten onrechte dus helaas. Het bewust veroorzaken van zoveel zwerfvuil is toch niet meer van deze tijd? Verzin een leuk alternatief en hou ze aan de grond. Uiteindelijk een stuk fijner voor mens, dier en natuur.
Marian Claasen, 19 maart 2016 22:53 uur

Ballonnen oplaten als iets feestelijks kan echt niet meer. Ballonnen belasten het milieu. Dat is geen feest. Als Waterland zich wil profileren als een moderne milieuvriendelijke gemeente, dan zien ze er van af.
Elzo Smid, 19 maart 2016 22:31 uur

Erg jammer dat jullie ballonnen op gaan laten a.s. Koningsdag. Vervuil lekker je eigen omgeving, nee het milieu van anderen is de klos door het oplaten van ballonnen. Denk toch eens na wat voor een leed achter het oplaten van een ballon zit.
Hans Bleeker, 19 maart 2016 19:39 uur

Geachte organisatie, Ballonnen tijdens een feestje zijn leuk maar hou ze vast en ruim ze op na afloop. "Pin it and Bin it". U kunt de ballonnen voor de optocht op een stokje met houder doen dan hoeft er geen helium in en kunnen ze ook niet per ongeluk wegvliegen. Houdt uw feestje leuk, voor mens, dier en milieu. Vriendelijke groet van Heleen Haksteen, klean0184
Heleen, 19 maart 2016 15:56 uur

Waarom nou weer een ballonwedstrijd?! Lekker milieu vervuilend!!!!
Yvette , 19 maart 2016 13:55 uur

Met de kennis van nu zijn ballonoplatingen toch echt niet meer verantwoord. Bijna alle ballonnen en de touwtjes komen in de natuur terecht en veroorzaken daar schade. Dieren raken verstrikt of eten ervan. Zelfs afbreekbare ballons blijven toch nog jaren in de natuur aanwezig. De plastic soep terugdringen zou voorrang moeten hebben. Ik hoop dat jullie iets anders verzinnen om het feest op te leuken. Wees creatief! Dank U!
An, 19 maart 2016 13:26 uur


Nieuwsbrief

Evenementen overzicht Waterlandse kernen
Evenementen overzicht Regio Waterland
Evenementen overzicht Regio Waterland
Evenementen overzicht Regio Waterland
Nieuws
Informatie SPWE
Archief
Kennis en Materialenbank
Evenement aanmelden
Deelnemer aanmelden
Links
Contact